הפרעות פוריות
הריון ולידה
   
רפואת נשים
 
גיל המעבר
רפואת כללית
 
 
רוצים להאריך את החיים? תאכלו דגים!
 
כך לפחות טוענים החוקרים מביה"ס לבריאות הציבור בהארוורד.
 
אכילת דגי ים צפוני העשירים בשומן מסוג אומגה 3 עשויה להפחית את הסיכון לתמותה כללית מוקדמת ב – 27% ואת הסיכון לתמותה ממחלות לב ב – 35%. מבוגרים בני 65 אשר אוכלים דגי ים צפוני לפחות פעמיים בשבוע חיים בממוצע 2.5 שנים יותר.
 
למרות שאכילת דגים היא כבר הרבה זמן חלק מדיאטה בריאה, רק מיעוט המחקרים התמקד בקשר בין רמות אומגה 3 בדם לבין הסיכון לתמותה בקרב מבוגרים.
 
ראש צוות החוקרים ומומחה לאפידמיולוגיה מסכם "ממצאי המחקר תומכים בחשיבותה של רמת אומגה 3 נאותה בדם לבריאות הלב ומציעים כי יתרונות אלה עשויים להאריך את תוחלת החיים".
 
זהו מחקר ראשון אשר בדק את הקשר בין רמות אומגה 3 בדם לבין תמותה כללית ותמותה מגורמים ספציפיים.
במחקרים קודמים נמצא כי אכילת דגים עשירים בחלבון ובחומצות שומן בריאות ללב, הפחיתה את הסיכון לתמותה ממחלות לב. אך מעולם לא נבדקה השפעתם של הדגים על הסיכון לתמותה כללית או מגורמים אחרים שאינם לבביים.
 
מטרת המחקר הנוכחי הייתה להעריך את השפעת אכילת הדגים ולא נטילת תוספי תזונה של שמן דגים, על מנת להעריך את הקשר לתמותה מגורמים שונים.
 
המחקר אסף נתונים לגבי 2700 מבוגרים אמריקאיים בני 65 ומעלה, אשר נטלו חלק במחקר CARDIOVASCULAR HEALTH STUDY אשר נערך במהלך 16 שנה מטעם ארגון בריאות הלב, הריאות והדם האמריקאי. הנבדקים התגוררו בצפון קרוליינה, קליפורניה, מרילנד ופנסילבניה והיו בריאים בתחילת המעקב.
 
המעקב התבסס על בדיקות דם, בדיקות גופניות ושיטות אבחון נוספות להערכת המצב הבריאותי, היסטוריה רפואית ואורח החיים של כל נבדק.
 
החוקרים התמקדו בסה"כ רמות חומצות שומן אומגה 3 בדם, אך גם ברמות חומצות שומן ספציפיות כגון DHA, EPA ו – DPA. לאחר תקנון לגורמים דמוגרפיים, לבביים, אורח חיים וגורמים תזונתיים, נמצא כי שלוש חומצות השומן ביחד וכל אחת לכוד היו קשורות בצורה משמעותית לירידה בסיכון לתמותה.
 
החומצה מסוג DHA הפחיתה את הסיכון לתמותה עקב מחלות לב ב- 40% בעיקר תמותה עקב הפרעות קצב. החומצה מסוג DPA הייתה קשורה בעיקר לירידה בסיכון לתמותה עקב שבץ מוחי. ואילו החומצה מסוג EPA  הייתה בעיקר קשורה לירידה בסיכון לתמותה עקב התקף לב.
אך, לחומצות שומן אלה לא הייה קשר לירידה בסיכון לתמותה עקב גורמים שאינם לבביים.
 
לנבדקים להם רמות חומצות שומן מסוג אומגה 3 הגבוהות ביותר הייה 27% פחות סיכון לתמותה עקב כל הסיבות.
 
כשהחוקרים בדקו כיצד התזונה קשורה לרמות אומגה 3 בדם, נמצא כי הקפיצה מצריכה נמוכה אל 400 מג' ביום בלבד הייתה בעלת ההשפעה התלולה ביותר ושרמות חומצות השומן בדם עלו אח"כ בצורה הדרגתית.
 
החוקרים מסכמים את הממצאים בכך ששתי מנות דג לשבוע מספיקות כדי להאריך את תוחלת החיים בשנתיים.
 
קישור למחקר:
http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/higher-blood-omega-3s-associated-with-lower-risk-of-dying-among-older-adults/?dm_i=VOQ,1HV6H,5QY0RN,5340U,1
 
ואיך אפשר בלי מתכון ברוח המחקר!

 
פילה סלמון אפוי בפסטו טרי על מצע של גריסים
ארוחה פשוטה וקלה מאוד, אך עשירה ברכיבים תזונתיים חיוניים לבריאותנו. הסלמון מהווה מקור עשיר לחומצת שומן מסוג אומגה 3. העלים הירוקים בפסטו עשירים בכלורופיל, מגנזיום הנחוץ להרפיית כלי דם ושרירים, ברזל ונוגדי חמצון.
 
אני מחסידי הכוסברה, אך באותה מידה ניתן להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.
 
חומרים
4 חתיכות פילה סלמון נורווגי (לא מעובד)
1/2 כוס פסטו ביתי
1 כף שמן זית מכבישה קרה
מלח ופלפל
 
חומרים לפסטו
2 צרורות עלי כוסברה
1 צרור עלי פטרוזיליה
3 צרורות עלי בזיליקום
1 צרור בצל ירוק
עלי תימין טריים
1/2 פלפלון חריף
1/4 כוס שמן זית מכבישה קרה
2 שיני שום כתושות
2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
גרד קליפת לימון
מלח ופלפל לבן ושחור
חופן פיסטוקים, פקאנים, אגוזי מלך, צנוברים – לפי הבחירה.
 
מכניסים את כל חומרי הפסטו לקערה עמוקה ובעזרת סטיק ידני או מערבל מזון מרסקים עד קבלת מרקם סמיך. מוסיפים שמן זית בצורה הדרגתית תוך כדי ערבול. במידה והתערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף מעט מים או מיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל. את הפסטו ניתן להקפאה בקופסה אטומה עד כחודש. בנוסף, אפשר להקפיא אותו כקוביות קרח וכך ניתן לשימוש בבישול ירקות או מרקים.
 
הפסטו נהדר לא רק כתוספת לדגים, אלא גם לעוף בגריל, כרוטב לפסטה, מעל ירקות וכתוספת לתפו"א או בטטה אפויים.
 
להכנת הדג – נחמם תנור ל - º180 ונמשח את הדג בשמן הזית ונוסיף תבלינים. נסדר את פרוסות הדג בתבנית ונאפה כ – 10 דקות. יש להימנע מאפיית יתר המייבשת את הסלמון. נוציא את הסלמון, נוסיף את הפסטו ונאפה דקה נוספת.
 
אני רוצה להציע תוספת פחות שגרתית - את הגריסים (או גריסי פנינה). במחקרים מדעיים הגריסים נמצאו כמפחיתי רמות גלוקוז לאחר צום, המוגלובין מסוכרר, כולסטרול כללי וטריגליצרידים. כמו כן, הגריסים מפחיתים תיאבון ותשוקה למתוק, משפרים סבילות התאים לאינסולין הן בגוף והן במוח ומסייעים בתהליכי ירידה במשקל. להמשך קריאה על יתרונות הגריסים
 
אני מזמינה אותך לתוכנית "דיאטת השעורה" שתסייע לך להתמודד עם סוכרת, עם עודף שומנים בדם, עם עודף משקל ועם בעיה מטבולית אחרת!
 
מאחלת לך שבוע מבריא, 
    פאולה 

תתייעצי עם פאולה 

אודות מרפאת נשים נטורופתית
הפילוסופיה שלי לריפוי

 
 
 
 
דף הבית  |   חזור למעלה  |   מפת האתר

כתובת המרפאה: חיים לסקוב 7 רחובות.  © כל הזכויות שמורות לפאולה שטיינברג בלאו 

עיצוב האתר:  
לייבסיטי - בניית אתרים