פחמימות הנם מאגרים טבעיים הנוצרים באמצעות אנרגית השמש, תחמוצת הפחמן ומים. בגוף הן מתפרקות לגלוקוז.
לפחמימות תפקידים רבים ביניהם הפקת רוב האנרגיה בגוף, פעילות המוח, מערכת העצבים, הכבד, בניית תאים וזיהויים.
אין תפריט דיאטטי שלא מציין את הפחמימות כאשמות עיקריות להשמנה ולא פעם הן הראשונות שיורדות מרשימת המזונות המותרים – הלחם, האורז, הפסטה. עם זאת המחקרים הרפואיים החדשים החלו לגלות את חשיבות הפחמימות לבריאותינו והיום מדברים על איכות הפחמימות ולא על כמותן.
הגלוקוז משמש כדלק אנרגטי עיקרי למוח, לתאי דם אדומים, לעובר ולהפעלת השרירים.
כדי לשמור על משקל גופינו אנו חייבים לשרוף דווקא את השומן במזון וזה תלוי ברמות האינסולין בדם. ככל שרמת האינסולין נמוכה יותר (למשל בשעות הבוקר), כך הגוף שורף בעיקר שומן וככל שרמתו גבוהה הגוף ישרוף יותר פחמימות והשומן יאוחסן. להמשך המאמר לחצו