היום נמשיך בסדרת המאמרים הקצרים בנושא אבות המזון. והשבוע נעסוק בשומנים. יש לא מעט בלבול לגבי מקורות השומן המומלצים בכלל ובפרט באנדו'.
לשומן יש מספר תפקידים בגוף ביניהם מקור לאנרגיה, כאשר ב – 1 גר' שומן יש 9 קק"ל. בנוסף השומנים מספקים בידוד ושמירה על טמפרטורת הגוף, מסייעים בבניית רקמות שומן וקרומי התא, חיוניים לייצור הורמונים מקומיים וחשובים לספיגת ויטמינים מסיסים בשומן – DEKA.
חשוב להבין כי השומנים בדם והשומנים במזון שונים וכאן נעסוק בשומנים במזון. בפרק הבא נדבר על שומני הדם והקשר שלהם לתזונה.