ראיתי שיש הרבה שאלות לגבי סיבים תזונתיים, לכן השבוע נתייחס אליהם בכבוד.
סיבים תזונתיים מצויים במזון מן הצומח בלבד. קיימים שני סוגי סיבים : מסיסים ולא מסיסים.
הסיבים המסיסים בעלי תפקיד מערכתי בגוף: מאטים קצב ספיגת גלוקוז (סוכר בדם), קושרים חומצות מרה ובכך מורידים כולסטרול בדם, מאטים קצב ריקון הקיבה, קושרים מתכות כבדות, הם צמיגיים מאוד לכן הם מאטים את קצב העיכול – גורמים לשובע ומונעים יציאה מוקדמת מידי של המזון אל המעי בדק. השפעה ישירה היא שיפור הספיגה ומניעת שלשול. מצויים בעיקר בפירות, ירקות, קטניות, שיבולת שועל ומוצריה, סובין שיבולת שועל - בננה, אורז, לחם, תפו"א, רסק תפוחים, שיבולת שועל, זרעי פשתן