בהמשך למאמר הקודם השבוע נכיר יותר לעומק את הסויה. ננסה להבין את היתרונות שלה, אבל גם את חסרונותיה ובעיקר להבין האם סויה מומלצת באנדו'.
הסויה היא מקור מצוין לחלבון, ברזל, סידן, זרחן וסיבים תזונתיים. בנוסף פולי הסויה עשירים בויטמינים ביניהם B1,B2,B6,E וחומצה פולית. פולי הסויה הנם מקור חשוב לחלבון איכותי השווה לחלבון במזון מן החי, חומצות שומן חיוניות בעלות השפעה מפחיתה כולסטרול בדם.
לסויה רכיבים שונים בעלי השפעות בריאותיות מגוונות על גוף האדם.
שני איזופלבונים עיקריים גניסטאין ודאידזאין בעלי אפקט אסטרוגני, נוגדי חמצון ודלקת, נוגדי יתר לחץ דם ונחשבים לנוגדי יצירת כלי דם חדשים.
בנוסף, לסויה יש מרכיבים המעכבים אנזימים מפרקי חלבונים, סיבים מסוג ליגנאנים וגם פיטוסטרולים (תרכובות דמויות כולסטרול) המפחיתים רמות כולסטרול בדם ומגנים מפני מחלות לב וכלי דם.