נטורופתיה הנה אומנות הריפוי הטבעי, עוסקת במניעה וטיפול במחלות
בכל הגילאים תוך תמיכה בפוטנציאל הריפוי הקיים בגוף האדם.
זוהי רפואה המייצגת את השילוב המושלם בין הרפואה המדעית הקונבנציונאלית לבין הרפואה הטבעית.
הנטורופתיה משלבת ריפוי, חינוך ורוחניות ככלים בסיסיים לניהול חיים בריאים.
הריפוי מתבצע בהרמוניה עם מערכות גוף האדם מבלי לגרום נזק ועקרון: VISMEDICATRIX NATURAE= כוח הריפוי של הטבע, עומד בבסיס הרפואה הנטורופתית.
בטבע ישנה שאיפה להגיע לאיזון.
הנטורופת שואף להשיב את האיזון העדין בדרכים עדינות ויעילות, תוך צמצום תופעות הלוואי.
מטרת הנטורופת היא לכבד ולתמוך ביכולת הגוף לרפא את עצמו.
מהם עקרונות הנטורופתיה
הטיפול הנטורופתי עושה שימוש בטכניקות ריפוי לא פולשניות המצמצמות תופעות לוואי, תוך גיוס כוח הריפוי הטבעי הקיים בכל מערכת בגוף אל תהליך הטיפול. תפקיד המטפל להזין ולתמוך ולא להתערב בתהליך הריפוי.
לכל מחלה מקורות שונים, לעיתים נסתרים ואילו הסימפטומים הם ניסיון הגוף לרפא עצמו. יש לטפל במקורות המחלה.
מקורות אלה שונים ומגוונים: סגנון חיים, תזונה, הרגלי האדם. לכן, הנטורופת חייב להתייחס למגוון הגורמים המשפיעים לצורך אבחון נכון של המחלה ולפי אבחון זה יש להתאים את תכנית הטיפול. יש לאתר את גורם המחלה האמיתי (לחץ, תזונה, תאורה, סוג עבודה וכד' ) ובהתאם לכך לטפל.
בריאות וחולי מקורם באינטראקציה בלתי פוסקת בין גורמים פיזיים, רגשיים, תזונתיים, גנטיים, סביבתיים, סגנון חיים. איסוף מירב האינפורמציה על המטופל מאפשר טיפול כוללני באדם כולו ולא בסימפטומים.
אורח חיים בריא מונע ממחלות קטנות להפוך למחלות כרוניות קשות, לכן הנטורופת מחנך לחיזוק האחריות האישית של המטופל לבריאותו. ההבראה אינה מתאפשרת ללא אחריות פעילה מצד המטופל.
מהו סל הטיפולים הנטורופתיים
א. תזונה – "LET YOUR FOOD BE YOUR MEDICINE, AND LET YOUR MEDICINE BE YOUR FOOD" (HIPOCRATES)
מרבית המחלות מקורן בהרגלי אכילה אשר הובילו ליצירת סביבה טוקסית בגוף. הגוף מוצף ברעלניים ואין ביכולתו לפלוט אותם החוצה. כתוצאה מכך החוסן הפנימי יורד ומתחילים להופיע סימפטומים שונים.
בימינו הרגלי האכילה עברו שינוי מהותי התורם את חלקו הנכבד בהיווצרות מרבית מחלות המאה – 21.
הבשר תפס מקום עיקרי בתזונתנו. רכיבים מזוקקים ומלוטשים-קמח לבן, סוכר לבן, אורז מלוטש, שמן זך לבישול - שולטים על שולחננו. כיום אנחנו פחות מתמקדים בהזנת הגוף ושוכחים שלאוכל יש השפעה על מצבנו הנפשי והגופני, קובע את דפוסי התנהגותנו, מחשבתנו והרגשתנו.
ב. צמחי מרפא– המרכיב התרופתי בטיפול. נשתמש בצמחים לתמיכה ותיקון תהליכים פנימיים.
ג.גוף נפש–למצב הרגשי ונפשי של האדם השפעה מרבית על יכולת הריפוי. הכלים בהם משתמשים הנטורופתים : ייעוץ , ניהול לחצים ע"י מדיטציה, דמיון מודרך,נשימות.
ד.תנועה- מחקרים תומכים בחשיבות הפעילות הגופנית לא רק ברמה הפיזית ( שיפור במצבי יתר לחץ דם, סכרת, טרשת עורקים, חיזוק מערכת חיסו ), אלא ובעיקר על ההשפעה הנפשית – הפחתת מתח, שיפור מצב הרוח, תמיכה במצבי דיכאון, חיזוק הדימוי והביטחון העצמי.